måndag 20 juni 2011

Semestertider

Nu börjar våra semesterperioder och man kan ju tycka att en bättre inledning vädermässigt vore önskvärt, men för mig som jobbar och dessutom har en trädgård med törstiga växter, så är regnet helt ok. Vi förväntade oss ingen rusning till biblioteket med tanke på regnet som verkligen öser ner i Råneå idag, men nu är det fullt hus. Damerna som sorterar inlämnade saker till Råne Returen är här, Bodil från Råneå församling och en familj som återvänt till Sverige och som behöver hjälp av medborgarkontorets personal likaså. Migrationsverket har sommartider och besöker oss bara en gång i veckan så det är många som passar på att komma hit idag för att får hjälp och ställa frågor.

Och faktiskt är det en hel del som trotsar regnet och kommer hit för att låna böcker. När vi närmar oss lunch kommer barnen vakna och börja strömma hit för att låna datorerna till spel, chatt och för att lyssna på musik. Jag jobber vidare med bilderboksplaceringar så att det ska bli lättare för våra besökare att hitta även där. Just nu är det bilderböcker om "Döden" och "Förskola och skola" som ska få en egen plats. Här ligger vi med andra ord inte på latsidan!/Ulrika

1 kommentar:

  1. Härligt! Vår verksamhet fyller många behov! Kolla upp länken på RåneReturen! Hälsar Lena, som lämnar landet och regnet för Italien imorgon.

    SvaraRadera