tisdag 6 juli 2010

Våra besökare

Till alla sommargäster som återkommer varje år, från Stockholm, Göteborg, Visby, Kiruna, Umeå, Luleå och många andra platser i vårt avlånga land, för att tillbringa hela eller en del av sommaren i Råneå. Tack för era uppmuntrande ord: att atmosfären på vårt bibliotek är trivsam och att ni hittar så många bra och nya böcker. Ni ger oss extra näring och bidrar till att göra vårt bibliotek till en levande mötesplats även under sommaren.

Till alla våra besökare som har ursprung i något annat land än Sverige. Ni som väntar på besked om uppehållstillstånd och ni som redan har fått ett positivt besked och valt att bosätta er i Råneå. Ni kommer från Irak, Iran, Somalia, Azerbajdzjan, Ryssland, Namibia, Kongo, Palestina, Indonesien, Eritrea, Afghanistan, Yemen och många, många andra länder. Ni har tagit världen till Råneå och gett oss perspektiv. I mötet med er lär vi oss nya saker varje dag. Tack för det!

Till alla Rånebor och invånare i närområdet, som besöker oss ofta, ibland eller då och då. Tack för att ni kommer med inköpsförslag, frågor och synpunkter, som hjälper oss att förbättra och utveckla vår verksamhet. Fortsätt med det!

Till alla som ännu inte besökt vårt bibliotek (och medborgarkontor) någon gång: Välkomna! /Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar